Els millors recursos gratuïts de formació en línia i en català

En el moment d’escriure aquestes línies és probable que ens llegiu tornant de vacances, a les portes d’un nou curs i a tres mesos d’acabar un 2020 intens, prou intens. En to de broma, algú deia a Twitter fa uns mesos que la crisi sanitària derivada de la Covid-19 havia fet més per la transformació digital que qualsevol política pública en aquesta línia. Però si bé és cert que caldrà deixar passar un temps per constatar-ho del tot, hi ha un ampli consens en afirmar que mai més res no tornarà ser el mateix, inclòs el mercat laboral. És per aquest motiu que en aquest article us oferim alguns dels millors recursos gratuïts i en català a Internet per millorar les vostres competències digitals.
Palma Activa: l’Ajuntament de Palma disposa d’una oferta de gairebé una dotzena de cursos en línia i gratuïts que van des del comerç online fins al disseny assistit per ordinador i prototipat 3D passant per cursos per a tots els públics de Word o Excel. La formació es du a terme a través d’un campus virtual en què els seleccionats tenen accés als materials que hi pugen els formadors.
SAPS: la Generalitat valenciana ofereix d’ençà el 2010 un servei gratuït de formació en línia que conté càpsules d’aprenentatge sobre ús segur de dispositius mòbils, delictes tecnològics o el Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea (UE). Són cursos d’entre una i deu hores als quals hom hi pot tenir accés donant-se d’alta al servei.
Cibernarium: el servei de l’Ajuntament de la capital catalana Barcelona Activa ofereix una línia de contingut formatiu completíssima que inclou des de cursos més bàsics d’introducció a Internet fins a càpsules d’aprenentatge molt més avançades de fabricació digital. És un servei que es manté actualitzat fins el punt que a dia d’avui s’hi poden trobar cursos de Tik Tok, una de les xarxes socials més recents i amb més projecció del moment.
Coursera-Generalitat de Catalunya: fa uns dies la Generalitat catalana va fer públic que havia arribat a un acord amb la plataforma formativa online Coursera per oferir uns 4.000 cursos de forma gratuïta. El que inclou cursos de gestió i interpretació de big data, blockchain o desenvolupament d’aplicatius pel mòbil.
Elteunegoci.cat: i si no en tens prou amb tota l’oferta que t’hem mostrat, la Fundació .cat ofereix formacions a empreses que no tenen presència a Internet i en català. La plataforma ofereix recursos per dissenyar un web propi, tutorials sobre editar-lo i assistència a qui ho necessiti. Tot plegat amb sessions virtuals que podràs seguir des de casa.
Coneixes algun altre recurs que se’ns ha passat? Ens el pots compartir al nostre usuari de Twitter: @puntCAT.